Thais eten

Thais eten

Thailand is een land met meer dan 65 miljoen inwoners, verdeeld onder 40 verschillende volkeren. Elke groep heeft haar eigen kenmerkende ingrediënten en kruiden die gebruikt worden. Hierdoor bestaat er veel variatie in het Thais eten. Kenmerkend hierbij is wel altijd dat er gebruikt wordt gemaakt van geurige ingredienten. De geur is namelijk erg belangrijk in de Thaise keuken. Een ander belangrijk kenmerk is dat er altijd getracht wordt om binnen een maaltijd alle smaken probeert te combineren. Een typisch Thais gerecht zal daarom niet alleen iets zoets en iets zouts bevatten maar ook iets zuurs en bitter. Vrijwel alle gerechten worden gegeten met rijst.

Thais eten bestellen

Iedereen moet een keer Thais gegeten hebben. De combinatie van verschillende smaken is een ware sensatie voor uw eetervaring. Er zijn veel traditionele Thaise restaurants waar u authentiek Thais kunt eten. Om Thais eten zelf te bereiden is veel kennis vereist van de verschillende ingrediënten. Gelukkig kunt u ook Thais eten bestellen en laten thuisbezorgen zodat u ook thuis kunt genieten van echt Thais eten. Uw eten wordt dan naar uw smaak vers voor u bereidt door een professionele Thaise kok en lekker warm bij u thuisbezorgd.

Thaise gerechten

Door de veelzijdigheid van de Thaise keuken en de vele volkeren in Thailand is er een ruime keuze aan Thaise gerechten. Niet elk gerecht hoeft pittig te zijn, over het algemeen zijn de gerechten relatief mild afhankelijk van het gerecht dat u kiest. Als u toch van pittiger houdt, of juist minder pittig, kunt u dit aangeven en kan het gerecht voor u aangepast worden. Zo zijn Thaise gerechten voor iedereen lekker en naar smaak.

Khao pad

Dit gerecht bestaat uit gebakken rijst. Zoals gebruikelijk in Thailand wordt er een geurrijke rijst gebruikt, bijvoorbeeld Jasmijnrijst. De rijst wordt knapperig gebakken en geserveerd met stukjes limoen en komkommer maar kan ook uitgebreid worden met vlees.

Pad Thai

Pad Thai is een gerecht met noodles als hoofdingrediënt. De dunne noodles van rijst worden gebakken met vlees en vis. In Pad Thai wordt veel taugé en gehakte pindas gebruikt. Dit gerecht kan zowel mild als extra pittig bereid worden door het toevoegen van scherpe chilipepers.

Nam tok

Liefhebbers van pittig eten kunnen hun hart ophalen bij Nam Tok. Dit gerecht bestaat uit dunne reepjes rundvlees of varkensvlees dat eventueel gegrild wordt. Het vlees wordt overgoten door een saus die bestaat uit zeer scherpe pepers, citroensap en vissaus.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang korting op uw bestelling

Nee bedankt, ga direct naar de website..