Italiaans eten

Italiaans eten

Italiaans eten is tegenwoordig niet meer weg te denken als we het over eten hebben. Niet alleen de pizza is erg populair, ook gerechten als lasagne, spaghetti en pasta vinden hun oorsprong in dit Europees land. Door de bekendheid en populariteit van deze gerechten lijken we soms te vergeten dat Italië ook het land is van de vis. Door de gunstige ligging aan de zee en de rijke historie in de visserij wordt er in de Italiaanse keuken dan ook minimaal twee maal per week vis geserveerd. De Italiaanse keuken kenmerkt zich door het gebruik van gezonde ingrediënten zoals olijven, basilicum en tomaten.

Italiaans eten bestellen

Vrijwel in elke stad of dorp is wel een Italiaanse restaurants te vinden. Niet elk restaurant zal eten thuisbezorgen. Gelukkig zijn er veel pizzeria’s die dit wel doen. Anders dan de naam ons doet vermoeden kunt u bij een pizzeria over het algemeen meer vinden dan alleen de pizza. Ook andere Italiaanse gerechten worden door razendsnelle bezorgers op scooters binnen de kortste tijd vers en warm bij u thuisbezorgd. U kunt de gerechten vaak volledig naar eigen smaak samenstellen. Zo kunt u bijvoorbeeld zelf kiezen wat u op uw pizza wilt of welke ingrediënten in de saus van uw pasta moeten komen.

Populaire Italiaanse gerechten

Met stip op nummer één op de lijst van Italiaanse gerechten, misschien wel alle gerechten is natuurlijk de pizza. Door een enorme keus aan ingrediënten voor uw pizza kunt u bijna ongelimiteerd van dit gerecht genieten zonder erop uitgekeken te zijn. Italiaanse gerechten zoals lasagne zijn echter ook erg populair. Onderstaand vind u de populairste Italiaanse gerechten

Pizza

Een pizza bestaat uit een bodem van deeg die belegd is met tomatensaus en kaas. Afhankelijk van de pizza die u besteld wordt deze basis uitgebreid met de ingrediënten die u op uw pizza wilt. Een pizza kan gemaakt worden met vlees, vis of vegetarisch.

Lasagne

Lasagne is een gerecht dat bestaat uit meerdere lagen van gekruid gehakt en kleine stukjes groenten. De lagen worden van elkaar gescheiden door lasagnebladen van deeg en een dunne laag van lasagnesaus die bereid wordt met melk. De bovenlaag is voorzien van fijngeraspte kaas.

Pasta

Pasta is er in verschillende maten en vormen en wordt gemaakt van deeg. Het wordt geserveerd met een tomatensaus die ook verschillende smaken kent met een laagje geraspte kaas. Er zijn ook pastasoorten die bereid worden met groenten of vlees die al in de pasta verwerkt is. Voorbeelden van pasta’s zijn ravioli, tagiatelle, penne, canneloni en farfalle.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang korting op uw bestelling

Nee bedankt, ga direct naar de website..