Japans eten

Japans eten

De Japanse keuken kenmerkt zich vooral door een eigenzinnige en creatieve benadering. De gerechten uit deze keuken worden vaak aangepast aan het seizoen. De kunst van een Japanse kok is om zoveel mogelijk seizoensgerechten in een maaltijd te verwerken. Hiervoor is niet alleen creativiteit maar ook uitstekende kennis van verschillende ingrediënten en smaken vereist. Bij het serveren van gerechten wordt rekening gehouden met de smaak van het gerecht. Zo zal een milde soep vooraf geserveerd worden terwijl een pittige soep juist achteraf geserveerd wordt. In de Japanse keuken is het ook gebruikelijk om gerechten neutraal te serveren, zodat u zelf kunt kiezen welke smaak u erbij wilt gebruiken. Hiervoor worden aparte sauzen gebruikt die in smaak verschillen.

Japans eten bestellen

Het bereiden van traditionele Japanse gerechten is niet alleen ingewikkeld maar kost ook erg veel tijd. Vaak wordt gebruik gemaakt van kruiden of sauzen die niet overal even gemakkelijk verkrijgbaar zijn. Daarom wordt vaak besloten om Japans eten te bestellen bij een restaurant. Uw gerecht wordt dan vers bereid door een Japanse kok en snel bij u thuisbezorgd. U kunt dan gewoon thuis genieten van lekker Japans eten zonder zelf lang in de keuken te staan.

Populaire Japanse gerechten

In de Japanse keuken vinden we een verscheidenheid aan warme en koude gerechten. Vaak worden gerechten geserveerd met aparte sausjes die kunnen variëren van zoet en mild tot zout en pittig. U kunt dus een gerecht bestellen voor het hele gezin doordat iedereen zelf de smaak naar keuze kan kiezen. De authentieke gerechten worden met chirurgische precisie geprepareerd voor u. Hieronder vindt u enkele zeer populaire Japanse gerechten.

Sushi en sashimi

Sushi en sashimi zijn hapjes die bestaan uit rauwe vis en een gerold blad van zeewier. De populaire variant hiervan is sushi waarbij er niet alleen vis maar ook vlees of groenten gebruikt kan worden.

Wok maaltijden

Een populaire techniek van eten bereiden is het wokken. Ingrediënten worden bij het wokken vooraf gaar gekookt. Hierna worden de gerechten in een grote, dunne pan (een wokpan) op hoog vuur opgebakken met kruiden en sausen.

Fugu (kogelvis)

De Japanse keuken staat bekend om het bereiden van de kogelvis. Deze vis kan zeer giftig zijn, het vereist daarom een zekere specialiteit om dit te kunnen bereiden. Er zijn ook niet giftige varianten van deze vis verkrijgbaar.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang korting op uw bestelling

Nee bedankt, ga direct naar de website..