Tapas

Wat is tapas

Tapas is niet een gerecht maar een verzameling van verschillende kleine hapjes die veelal in cafés geserveerd worden bij alcoholische drankjes als borrelhapjes. Er zijn honderden varianten mogelijk, van koude stukjes kaas tot warme hapjes van pittig vlees. Voor elk drankje is er een andere tapas die goed combineert met het drankje. Door de populariteit in cafés is het tegenwoordig ook mogelijk om tapas gewoon als los hapje te bestellen. U kunt in diverse restaurants daarom een aparte tapas kaart aantreffen met daarop veel verschillende soorten tapas die u kunt proberen of speciale tapas schotels die al voor u zijn samengesteld.

Tapas bestellen

U kunt tapas online bestellen. Uw bestelling wordt dan vers voor u gemaakt in een restaurant in uw eigen omgeving. De professionele koks hebben vaak al vele jaren ervaring en kunnen in een handomdraai de lekkerste tapas voor u bereiden. Zo kunt u gewoon lekker thuis in uw vertrouwde omgeving genieten van heerlijke tapas zonder dat u zelf hoeft te koken of de deur uit hoeft. U besteld tapas online en kunt ook direct online afrekenen of gewoon aan de deur betalen.

Soorten tapas

Per regio verschillen de soorten tapas die verkrijgbaar zijn. De afkomst van de eigenaar of het restaurant is hier vaak bepalend in. In de ene regio zal er bijvoorbeeld hoofdzakelijk ham en olijven geserveerd worden, terwijl in een andere regio kleine stukjes, met olijfolie besprenkelde, brood geserveerd wordt met allerlei soorten beleg. Bent u opzoek naar tapas recepten? Onderstaand treft u een lijst met veelvoorkomende soorten tapas:

Gemarineerde olijven
Patatas bravas (In scherpe tomatensaus gebakken aardappelen)
Pinchos (mini hapjes van brood)
Morcilla (bloedworst)
Pimientos de Padrón (milde peper)
Aioli (vissaus op basis van olie en knoflook)
Gezouten amandelen
Ingelegde ansjovis
Albondigas (In tomatensaus bereide gehaktballetjes)
Caracoles (slakken)
Tortilla de patatas (omelet met aardappel)
Calamares (inktvisringen die gefrituurd zijn)
Cola de toro (stierenstaart)
Champignons (gefrituurd)
Chorizo al vino (chorizo in wijnsaus)

Wilt u tapas eten? U kunt bijvoorbeeld terecht bij Tapas restaurant Amsterdam

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang korting op uw bestelling

Nee bedankt, ga direct naar de website..