Indonesisch eten

Indonesisch eten

Indonesië is een groot land met maar liefst meer dan 251 miljoen inwoners. Het land bestaat uit vele duizenden verschillende eilanden. De meeste eilanden hebben hun eigen specialiteiten als het om het bereiden van gerechten gaat. Hierdoor zijn Indonesische gerechten vaak erg divers. Probeer daarom ook eens Indonesische recepten. Indisch eten is mede daarom erg populair onder de Nederlandse bevolking. Veel mensen gaan wekelijks maar al te graag uit eten naar een Indonesisch restaurant om te genieten van de veelzijdige gerechten die hier te vinden zijn. De gerechten uit de Indische keuken zijn vaak ontstaan door jarenlange ervaring die is opgedaan door de generaties heen. In de Indische keuken is daarom voor een ieder wel iets te vinden, zowel voor de liefhebbers van pittig als voor de mensen met een subtielere smaak.

Indonesisch eten bestellen

In elke stad zijn wel goede Indonesische restaurants te vinden waar de beste koks van Indoneisische afkomst traditionele gerechten voor u kunnen bereiden. Vaak is het ook mogelijk om dit authentiek Indonesisch eten thuisbezorgd te krijgen. U haalt hiermee traditioneel eten naar uw eigen keuken of woonkamer. Bij ons vindt u een overzicht van alle aanbieders die ook thuisbezorgen.

Populaire Indonesische gerechten

De Indische keuken is erg divers. Het is moeilijk om te spreken over een keuken als het land zelf bestaat uit honderden miljoenen inwoners op duizenden eilandjes. Deze diversiteit zorgt er anderzijds wel weer voor dat er altijd en voor iedereen wel iets te vinden is in als u Indonesisch wilt eten. Veel populaire gerechten uit Indonesië zijn overgenomen door andere culturen. Wij geven u hieronder enkele suggesties van gerechten die momenteel erg populair zijn.

Saté

Wat veel mensen niet weten is dat saté een traditioneel Indonesisch gerecht is. Blokjes gekruid kipfilet (ajam) of varkensvlees (babi) worden aan een prikker van hout gegrild en geserveerd in een pittige saté saus. Ter variatie kunnen er blokjes groenten of uien tussen het vlees geprikt worden.

Babi of Ajam pangang

Pangang gerechten zijn vaak te vinden bij ‘de chinees’ maar van origine ook een Indonesisch gerecht. Babi (varkensvlees) of Ajam (kippenvlees) wordt hierbij gebakken en geserveerd in een licht zoetzure saus met taugé. Dit gerecht wordt vaak in combinatie met witte rijst gegeten.

Soto (saoto)

Ook in de Surinaamse en Chinese afhaalrestaurants is saoto een populair gerecht. Deze, uit Indonesie afkomstige, zoute soep is stevig gevuld met reepjes kipfilet, taugé en een gekookt ei. De soep wordt heet en pittig geserveerd met een potje hete zoute ketjap als smaakversterker.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang korting op uw bestelling

Nee bedankt, ga direct naar de website..