Afgaans eten

Afghaanse eten

Maak kennis met de wereld van de Afghaanse keuken en laat jezelf verrassen door een heerlijke Afghaanse maaltijd. Ontdek de nieuwe smaken en geuren van de verschillende maaltijden waar je uit kunt kiezen. In Afghanistan is het avondeten een belangrijk eetmoment. Het is de ideale gelegenheid om tot rust te komen en om even bij te praten met familie of vrienden.
Afghaans eten is vaak goed in balans dit zal je al snel tijdens het eten van een Afghaanse maaltijd merken. Ben je een echte vleeseter? Dan biedt de Afghaanse keuken hier voldoende keuze in. Echter is er ook genoeg lekkers te vinden voor vegetariërs. Een goede variatie tussen mild en lichtpittig zal uw smaakpapillen aangenaam verrassen.
Het overgrote deel van de bevolking in Afghanistan is islamitisch. Het vlees zal dan vaak halal, volgens de islamitische richtlijnen bereid worden. Twijfelt u of een maaltijd wel of niet halal is? Neemt u dan contact op met het eethuis.

Afghaans eten bestellen

In Nederland zijn er verschillende restaurants en/of eethuizen te vinden waar u een lekkere Afghaanse maaltijd kunt nuttigen. Hoe zit het als u thuis wilt blijven en een gezellige avond met vrienden wilt doorbrengen? Geen nood, wij bieden een compleet aanbod waar u online Afghaans eten kunt bestellen zonder de deur uit te hoeven. Het eten wordt lekker warm, bij u thuis bezorgd. Wel zo gemakkelijk toch?

Populaire Afghaanse maaltijden en specialiteiten

Afghanistan is door de jaren heen onder de invloed van verschillende culturen geweest. Dit zien we terug in de veelzijdigheid van de Afghaanse keuken. We vinden er gerechten die geïnspireerd zijn vanuit de Europese en Russische traditie maar ook de Arabische en Indiase keuken heeft duidelijk invloed gehad op wat we tegenwoordig als traditionele Afghaanse gerechten kennen. De meest bekende en populaire gerechten kunt u hieronder vinden.

Ashak

Ashak is een Afghaans gerecht dat lijkt op pasta. Het gerecht bestaat uit pasta dat vooraf al gevuld wordt met kruiden en groenten zodat de pasta zelf al een pittig en goed gekruide smaak krijgt. Traditioneel wordt het gerecht gegarneerd met muntbladeren en een milde saus.

Sambusa

Sambusa is een voorgerecht of tussendoortje dat iets weg heeft van een pastei. Het gerecht bestaat uit een omhulsel van bladerdeeg en een vulling van pittig kipfilet, aardappel en kikkererwten. Er wordt vaak gevarieerd met de vulling van Sambusa, bijvoorbeeld voor vegetarische varianten.

Morg Challwo

Uiteraard mag een rijstgerecht niet ontbreken in ons lijstje. Morg Challwo is een gerecht dat bestaat uit rijst en gekruide kippenbouten. De Afghaanse touch wordt aan dit gerecht gegeven door de rijst niet alleen standaard te koken maar ook te kruiden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang korting op uw bestelling

Nee bedankt, ga direct naar de website..