Grieks eten

Grieks eten

Griekenland is gelegen aan de Middellandse Zee. In de directe omgeving van dit land treffen we niet alleen de Balkan landen maar ook de Mediterrane landen als Italië. De Griekse keuken staat dan ook onder invloed van al deze culturen en is hiermee erg veelzijdig. Het eten uit dit land wordt vaak bereid met verse ingrediënten die in het lokale klimaat prima verkrijgbaar zijn. De lokale gerechten staan bekend om de grote hoeveelheid verschillende groenten die gebruikt worden en het gebruik van olijfolie. Grieks eten is daarom vaak niet alleen lekker maar ook nog eens gezonder in vergelijking met andere gerechten.

Grieks eten bestellen

In Nederland zijn Griekse restaurants erg in trek en daarom op veel plekken te vinden. Gelukkig zijn er ook veel restaurants die Grieks eten thuisbezorgen. Het is namelijk vaak een erg tijdrovende klus om deze zelf goed te koken. Dit heeft niet alleen te maken met vele ingrediënten die u hiervoor nodig heeft, de manier van bereiden is vaak ook anders dan wij gewend zijn. De lokale gerechten uit dit land worden namelijk vaak lang op laag vuur bereidt om de smaak extra goed in te laten trekken. Verschillende groenten worden tussendoor toegevoegd, u bent er dus actief mee bezig. De professionele koks in Griekse restaurants bereiden deze gerechten graag voor u. U kunt zo thuis genieten van lekker Grieks eten zonder dat u de deur uit hoeft of uren in de keuken staat.

Populaire Griekse gerechten

Griekse gerechten zijn niet alleen lekker maar ook erg gezond. Het combineren van vlees met groenten en het gebruik van minder verzadigde vetten, zorgt de laatste jaren voor een sterke toename in populariteit bij deze gerechten. Onderstaand treft u enkele van deze populaire gerechten uit de Griekse keuken.

Dolmadakia (gevulde wijnbladeren)

De hoofdingrediënten van dit gerecht zijn gehakt, aardappels en rijst. Deze worden met veel verschillende kruiden gaar gekookt in een pan. De mix die hieruit ontstaat wordt in wijnbladeren gewikkeld en kan hierna warm of koud geserveerd worden.

Spanakoptia (spinaziekoek)

Spinaziekoek is een ovengerecht dat iets weg heeft van een taart. De spinazie wordt met uien en knoflook gefrituurd. Door middel van deeg wordt dit vervolgens laag voor laag opgebouwd tot een koek die in de oven wordt bereid.

Feta me ntomata

Dit gerecht is erg populair op brood als lunch of zelfs ontbijt. Feta me ntomata bestaat uit tomaten die gevuld zijn met fetakaas. Het geheel wordt opgewarmd met een laagje olijfolie totdat de fetakaas gesmolten is.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang korting op uw bestelling

Nee bedankt, ga direct naar de website..