Indiaas eten

Indiaas eten

In een land dat het oppervlakte van heel Europa beslaat, is er natuurlijk meer dan genoeg lekker eten te vinden. We vinden daarom in vrijwel elke categorie wel Indiase specialiteiten. Een van de meest bekende zijn natuurlijk de curry gerechten maar daarnaast zijn er ook veel gerechten die minder bekend zijn. Opmerkelijk is dat veel Indiaas eten vegetarisch is. Dit komt doordat een deel van de bevolking geen rundvlees eet terwijl een ander deel geen varkensvlees eet. Voor wie op zoek is naar vleesgerechten zal de keus daarom al snel moeten vallen op lamsvlees of kippenvlees.

Indiaas eten bestellen

Er zijn veel restaurants waar u kunt genieten van heerlijk Indiaas eten. Professionele koks uit India bereiden hier een heerlijke maaltijd volgens lokale traditie. Als u niet uit huis wilt kunt u ervoor kiezen om Indiaas eten te bestellen. De gerechten die u wenst worden dan vers voor u bereidt bij een restaurant in uw eigen buurt en vervolgens snel thuisbezorgd, zodat het eten lekker warm blijft. U kunt zelf kiezen of u vooraf betaald via internet bankieren of aan de deur wilt afrekenen. Zo kunt u dus gemakkelijk en snel genieten van Indiaas eten gewoon bij u thuis. Wel zo gemakkelijk toch?

Indiase gerechten

Er is veel keuze in de Indiase keuken, van zoet tot zeer pittig en gekruid. Gelukkig kunt u vaak zelf aangeven wat uw wensen zijn zodat het gerecht naar uw smaak aangepast kan worden. Om u te helpen een keuze te maken tussen alle gerechten die aangeboden worden geven wij u graag een aantal suggesties gebaseerd op de populariteit.

Curry gerechten

Curry is een verzamelnaam geworden voor verschillende sausen die gebruikt worden in Indiaas eten. In de meeste gevallen wordt hiermee kerriepoeder bedoeld, het kan echter ook om andere kruiden gaan. De smaak van curry gerechten is kenmerkend voor Indiaas eten.

Biryani

Dit gerecht is erg populair en door het matig gebruik van exotische kruiden geschikt voor zelfs de moeilijkste eter. Biryani is een combinatie van rijst, vlees en diverse fijngehakte groenten die in een wokpan tegelijk gewokt worden met een saus naar keuze.

Samosa

De samosa is een Indiase variant van de loempia. Een samosa bestaat uit bladerdeeg dat gevuld wordt met fijngestampte aardappelen, groenten en eventueel vlees. Er zijn varianten waarbij de aardappelen gekruid worden met komijn en peper om de samosa extra pittig te maken.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang korting op uw bestelling

Nee bedankt, ga direct naar de website..