Hollands eten

Hollands eten

Naast de zaken waar Nederland bekend om staat is er ook een uitgebreide, Nederlandse keuken die vaak vergeten wordt. Door de jaren heen heeft Nederland onder invloed gestaan van culinaire grootheden als Spanje en Frankrijk. Los van deze tradities heeft ons land ook eigen specialiteiten zoals de kroket, kapsalon en het bekendje patatje oorlog die je niet zo snel in andere landen zult aantreffen. Als maaltijd is het toppunt van Hollands eten natuurlijk de stamppot, al dan niet met een heerlijke rookworst erbij. Zo heeft ons land genoeg specialiteiten die we vaak vergeten als we het over lekker eten hebben.

Hollands eten bestellen

Er zijn veel eetgelegenheden waar u een ambachtelijk Hollandse maaltijd kunt eten. Vaak zijn dit kleine restaurants die al jaren volgens traditioneel recept koken. U kunt er ook voor kiezen om deze maaltijden thuis te laten bezorgen. Zo geniet u ook thuis van heerlijk bereide gerechten zonder dat u uren in de keuken hoeft te staan. Thuisbezorgen is gemakkelijk en snel en u kunt kiezen uit een grote variëteit van diverse Hollandse maaltijden. Probeer ook eens iets wat u nog niet kent en laat u verassen door de geheimen van de Nederlandse keuken.

Populaire Hollandse gerechten

Nederland staat vooral bekend om haar snacks die niet alleen in de snackbar maar ook die in snack automaten verkrijgbaar zijn. De ‘oorlog’ variant, mayonaise en pindasaus met uitjes, is ook typisch Nederlands en wordt bij veel snacks als saus gekozen. Het is natuurlijk ook mogelijk om deze heerlijke snacks maar ook complete Hollandse maaltijden, thuis te laten bezorgen. Onderstaand treft u een lijst van de meest populaire gerechten die u kunt bestellen en laten thuisbezorgen.

Kroket

Een kroket bestaat uit zacht rundvlees of kalfsvlees gemengd met goulash. Hieromheen zit een krokant laagje paneermeel waardoor de kroket stevig blijft. Een kroket kan zowel als losse snack als ook in een broodje met mosterd gegeten worden.

Stamppot

Stamppot bestaat in vele varianten. De basis voor dit gerecht zijn aardappelen die na het koken fijngestampt zijn. Naast aardappelen kunnen er ook diverse groenten of vleessoorten toegevoegd worden om de stamppot voller te maken. Stamppot wordt vaak geserveerd met jus. Voorbeelden van stamppotten zijn: boerenkoolstamppot, wortelstamppot en andijviestamppot.

Patatje oorlog

Één van de meest populaire snacks in Nederland is friet of patat. Deze dunne patat wordt ook wel gegeten als ‘patatje oorlog’. Dit is een patatje (friet) met pindasaus, mayonaise en uitjes. In sommige streken wordt hierbij ook curry als saus geserveerd.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang korting op uw bestelling

Nee bedankt, ga direct naar de website..