Gebak

Gebak is een verzamelnaam voor lekkernijen die in de oven gebakken worden. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen ‘droog’ en ‘nat’ gebak. Droog gebak is een gebaksoort die een langere bewaartijd heeft. U kunt bijvoorbeeld denken aan diverse koeken, gebakjes en vlaaien. Nat gebak is een gebaksoort waarvan het hoofdingrediënt vaak slagroom is. Bij nat gebak neemt de kwaliteit na 24 uur al af, nat gebak is dus aanzienlijk korter houdbaar.

Populaire gebakken

Taart

Een taart is misschien wel het meest populaire gebak. Vaak wordt een taart op speciale gelegenheden gegeten. Denk hierbij aan een verjaardag of een bruiloft. Een taart is lekker luchtig, sierlijk en mag eigenlijk bij geen enkele feestelijke gelegenheid ontbreken.
Als taartsoort zijn in Nederland vooral de kwarktaart, appeltaart, chocoladetaart en aardbeientaart het meest populair. Een taart kunt u ook speciaal laten personaliseren naar eigen wens. U kunt de taart laten voorzien van een tekst of foto. Het is ook mogelijk om uw eigen smaken aan de taart toe te voegen. Dit wordt vaak gedaan voor een verjaardagstaart of bijvoorbeeld een bruidstaart.

Cake

Cake is eigenlijk de Engelse verzamelnaam voor gebak. In Nederland kennen we cake als een koeksoort. De cake die wij kennen dankt zijn populariteit vooral aan het feit dat het eenvoudig te bereiden is. Een lekker gebakje voor tussendoor. De bekendste cakesoort is vooral de rechthoekige cake en de cupcakes. Ook deze gebaksoorten zien we vaak weer net als de taart terug op feestelijke gelegenheden. Cakejes zijn er in vele soorten en maten, hierdoor wordt de cake ook bij minder feestelijke gebeurtenissen zoals bij een begrafenis gebruikt om de gasten iets aan te bieden bij de koffie.

Vlaai

Vlaai wordt vaak gezien als een Limburgse lekkernij. Een vlaai wordt vaak gegeten bij de thee of koffie. Vaak wordt een vlaai daarom vaak gebruikt als traktatie. Hoewel men vaak denkt dat een vlaai gezonder is dan een taart, is dit zeker niet altijd het geval. Ondanks dat een vlaai vaak namelijk fruit bevat zit deze toch vol met suiker.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang korting op uw bestelling

Nee bedankt, ga direct naar de website..