Chinees eten

Chinees eten

Ondanks dat China een land is met meer dan een miljard inwoners en een rijke historie kent, is de Chinese keuken vaak pas onder invloed van andere landen populair geworden. Iedereen kent wel ‘een chinees’ in de buurt waar de lekkerste gerechten te vinden zijn. Vaak zijn dit dan Surinaams-Chinese restaurants of Indisch-Chinese restaurants. Het betreft dan gerechten die door Chinese immigranten in Suriname of Indonesie ontwikkeld zijn. Hierdoor vinden we niet alleen Aziatische maar vaak ook Zuid-Amerikaanse invloeden terug in deze gerechten. Uiteraard blijven de traditionele Chinese noodles ook erg populair als tussendoortje of als gerecht bij de hoofdmaaltijd.

Chinees eten bestellen

Door de populariteit van de gerechten zijn er veel afhaal chinezen te vinden door het hele land heen. Hier bereiden koks van Chinese afkomst binnen een handomdraai verse Chinese maaltijden voor u. Chinees eten is vaak erg voordelig en kan snel gemaakt worden doordat er gebruik gemaakt wordt van speciale wok technieken. Er zijn gelukkig ook veel afhaalrestaurants die ook chinees eten thuisbezorgen voor u. U kunt dan genieten van verse gerechten en als u dit doorgeeft bij het bestellen wordt het gerecht geheel aan uw smaak aangepast met extra ingrediënten of juist minder ingrediënten.

Populaire Chinese gerechten

De Chinese keuken zoals wij deze kennen is ontstaan onder de invloed van zowel Aziatische landen als ook Zuid-Amerikaanse landen. Zo is de kip kerrie bijvoorbeeld van origine uit India afkomstig, terwijl zoutvlees juist weer een typisch Surinaams gerecht is. In de Chinese keuken vinden we daardoor een smaakvolle smeltkroes van verschillende culturen bij elkaar gebracht tot wat wij kennen als ‘de chinees’.

Noodles (bami soep)

Noodles is echt een authentiek Chinees gerecht dat bestaat uit een soort dunne spaghetti. Het wordt geserveerd in sterk gekruid water als een soep. In China hoort hier vaak een gekookt ei bij. In andere landen zien we Noodles vaak als bijgerecht in plaats van rijst.

Saoto

Saoto is een zeer zoute soep met hierin veel taugé en reepjes kipfilet. Oorspronkelijk is dit een Indonesisch gerecht geweest dat via China uiteindelijk terecht gekomen is in Suriname. Hier is het gerecht pittiger en sterker gekruid gemaakt.

Nasi

Nasi is een rijstgerecht waarvan de origine niet echt bekend is. Tegenwoordig vinden we het vooral terug in de Chinese keuken. Nasi bestaat uit gekookt rijst dat daarna in een wok gemengd wordt met extra kruiden, groenten en kleine stukjes vlees en wordt vaak geserveerd als bijgerecht bij vlees of vis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang korting op uw bestelling

Nee bedankt, ga direct naar de website..