Surinaams eten

Surinaams eten

In het land Suriname vinden we veel culturen die elk hun eigen traditionele gerechten hebben meegenomen naar dit land. We vinden in Suriname daardoor gerechten met afkomst uit Azië maar ook Afrika. Deze gerechten zijn vaak veranderd ten opzichte van hoe het in het land van oorsprong bekend stond. Surinaams eten is vaak pittig en bestaat uit veel vlees en een mix van exotische groenten. Over het algemeen worden de gerechten geserveerd met rijst, noodles of bami. Het Surinaams eten vinden we terug in veel Surinaams-Chinese eethuizen en restaurants in Nederland. Doordat het land een kolonie van Nederland geweest is zien we relatief veel van deze eetgelegenheden in ons land. De grens tussen chinees en Surinaams eten is vaak niet goed vast te stellen doordat de beste elementen van beide keukens samengesmolten zijn in de Suriname keuken.

Surinaams eten bestellen

Surinaamse maaltijden bestaan vaak uit meerdere gerechten die veel bereidingstijd nodig hebben. Veel van de groenten en kruiden die hierbij gebruikt worden zijn niet overal gemakkelijk verkrijgbaar. Surinaams eten bestellen is daarom erg populair. U kunt gewoon lekker thuis genieten van een lekker Surinaams gerecht zonder dat u uren in de keuken hoeft te staan om te experimenteren met onbekende kruiden en groenten.

Populaire Surinaamse gerechten

In de Surinaamse keuken vinden we veel vlees gerechten. De basis voor Surinaamse gerechten is vaak varkensvlees of kippenvlees. Deze kunnen bereid worden op verschillende wijze. De meest populaire gerechten zijn vaak afkomstig van de Chinese traditie en de traditie uit India. In de Surinaamse keuken zijn deze gerechten aangepast. Er is dan vooral sprake van nieuwe combinaties en een smaak die veel pittiger is door het gebruik van meer en andere kruiden dan in het oorspronkelijk gerecht. Wij geven u enkele populaire Surinaamse gerechten.

Kip kerrie

Het bereiden van kip met kerrie saus kent haar oorsprong in India maar is door immigratie ook in Suriname terecht gekomen. Kip kerrie bestaat uit mals kipfilet met een dikke jus en is stevig gekruid. Kip kerrie wordt vaak geserveerd met witte rijst.

Pom

Pom is een ovengerecht dat met zowel kippenvlees als rundvlees bereid kan worden. Pom bevat naast kip ook groenten, uien en aardappel. Het geheel kan als een ovenschotel geserveerd worden maar wordt ook op brood gegeten.

Moksi Meti

Moksi meti is een combinatie van verschillende soorten vlees. Traditioneel wordt er een mix gebruikt van gebakken spek, gemarineerd varkensvlees en kippenvlees. Moksi meti wordt vaak geserveerd als hoofdgerecht in combinatie met nasi of bami.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang korting op uw bestelling

Nee bedankt, ga direct naar de website..