Spaans eten

Spaans eten

De Spaanse keuken is grondlegger geweest voor veel Mediterrane keukens. De verschillende subculturen in Spanje hebben allen zo hun eigen specialiteiten. Hierdoor is het moeilijk om te kunnen spreken van een Spaanse keuken. De gunstige ligging maakt dat veel grondstoffen zoals olijven, groenten en vis goed en vers verkrijgbaar zijn. De specialiteiten in deze regio zijn vaak dan ook gebaseerd op het gebruik van veel olijfolie, zo vers mogelijke ingrediënten en veel visproducten. Veel Spaanse gerechten zijn door de jaren heen overgenomen door Zuid en Midden-Amerikaanse landen waar deze licht aangepast zijn.

Spaans eten bestellen

Als u wilt genieten van lekker Spaans eten zijn er natuurlijk genoeg restaurants te vinden. Hier bereiden professionele koks voor u traditionele gerechten volgens vaak eeuwenoude tradities. Voor de mensen die thuis willen genieten van al dit lekkers zijn er gelukkig ook veel restaurants die deze lekkernijen voor u naar uw smaak kunnen bereiden en ook nog eens thuisbezorgen. U hoeft dan niet de deur uit of zelf in de keuken te gaan staan. Gewoon gemakkelijk Spaans eten bestellen en uw gerecht wordt voor u bereid. U ontvangt dan een vers bereide maaltijd thuis.

Populaire Spaanse gerechten

Spaans eten is al lang erg populair, het is dan ook niet opmerkelijk dat veel van deze gerechten ook in andere landen terug te vinden zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan tortilla’s, tapas en pizza. Dit zijn gerechten die hun oorsprong vaak in Spanje kennen, maar inmiddels de specialiteit geworden zijn van andere landen. Toch zijn er nog veel typisch Spaanse gerechten die erg populair zijn. Hieronder treft u de meest populaire gerechten uit Spanje.

Paella

Paella bestaat uit rijst dat wordt gekookt in vleesbouillon en wordt geserveerd met een mix van vlees, vis en diverse groenten. Traditioneel wordt dit gerecht bereid op houtskool maar tegenwoordig wordt er ook gebruik gemaakt van een wokpan.

Tapas

Dit typisch Spaans voorgerecht wordt in kleine porties geserveerd en daarom vaak ook als borrelhapje gebruikt. Een variatie van vlees en groenten wordt vaak op een kleine spies aangeboden. Een tapas schotel bestaat vaak dan ook uit meerdere gangen.

Tortilla

De Spaanse Tortilla is een van de bekendste Spaanse gerechten en wordt bereidt als een grote omelet. In deze omelet vinden we niet alleen ei maar ook aardappel, uien, olijfolie en knoflook. Deze Spaans specialiteit kan zowel koud als warm gegeten worden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang korting op uw bestelling

Nee bedankt, ga direct naar de website..